ESTEMED GÜZELLİK SALONU / BAFRA

Bölgesel Zayıflama

Bölgesel Zayıflama

Bölgesel Zayıflama

Kilo vermek kadar bölgesel zayıflama da birçok kişi tarafından merak edilen bir konu. Göbeğimi nasıl eritirim, basenlerimdeki fazlalıklardan nasıl kurtulurum? Biz beslenme ve diyet uzmanlarının en çok duyduğu sorular arasında. Dışarıda yemek yerken yan masamda oturanlar veya danışanlarımız ya da yürüyüş yaparken karşılaştığım herkes aynı ruh hali içinde. Size bölgesel zayıflamayla ilgili çok önemli bir sır vereceğim: Ne yazık ki böyle bir şey yok. Bölgesel zayıflama bir şehir efsanesidir. Bölgesel kilolarınızdan tamamen kurtulma gibi şansınız maalesef yok. Üzgünüm büyük armut kilo verince küçük armut aynı şekilde büyük elma kilo verinde küçük elma olur; sadece diyet yaparak bunu değiştiremezsiniz. İlaç ve kremlerle bölgesel yağlarınızı sihirli bir şekilde yok edemezsiniz.
Biz yiyeceklere adres veremeyiz, hangi bölgedeki depo yağların yakılacağına genetik şifreniz karar verir. Sadece kalça eriten diyet veya sadece göbeği yakan egzersiz olmaz. Kalori kısıtlaması depo yağların yakılmasını sağlar, egzersizse kas kuvvetini artırarak kasın yağ yakma kapasitesini artırır ve enerji harcamasıyla kalori yakımına destek olur. Vücudu bandajlamak, bacağa naylon sarmak, terleten şortlar giymek, su ve para kaybından başka işe yaramaz.

Genetik faktörler ve ergenlik de belirleyici

Şişmanlık genelde iki tipte gelişiyor: İnce bel ve geniş kalçalı durumlarda armut tipi; göbek çevresinin genişliğiyle oluşan şişmanlıktaysa elma tipi. Armut tipine sahip olanlar, Elma’lara göre daha şanslı. Çünkü yağ hücrelerinin kalça ve üst bacakta toplanması göbekte birikmesinde daha iyi. Elma tipi şişmanlık kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon, karaciğer yağlanması ve şeker hastalığını da artıran bir sürece yol açıyor. Herkesin yağ hücrelerinin yeri ve sayısı farklı. Ayrıca kilolu olmamamızda ya da kilolarımızın toplandığı yerde genetik faktörün ve ergenlik döneminin önemli bir etkisi var. Yetişkinlerin vücudundaki hücre sayısı değişmez. Yağ ve kas hücrelerinin ancak hacmi büyür veya daralır. Oysa ergenlik döneminde çocuk çok kilo alır ve bu dönemi kilolu bitirirse yağ hücresi sayısı çok fazla olarak yetişkinliğe geçer. Bu durumda da yetişkinlik döneminde kilo sorunları peşini bırakmaz.
Bu yüzden çocuklarınızı harekete yönlendirerek yağ hücresi sayısının artmasına engel olabilirsiniz. Her şeyi önlerine sunarak ve teknoloji bağımlısı çocuklar yetiştirerek onlara maalesef kötülük yapmış olursunuz.
Beden tipiniz ne olursa olsun kilo verirken önemli olan, bunu sağlıklı bir şekilde yapmaktır. Şimdi elinize mezura alın ve bel çevrenizi ölçün. Kadınlarda 80, erkeklerde 94 cm.’den fazlaysa beslenmenizi ve hareket durumunuzu gözden geçirin.

Çocuklarınızın Bel Çevresini Ölçün

Araştırmalara göre 90’lı yılların başından beri çocukların bel çevrelerinde yüzde 65’den fazla artış var. 1988’den 2004’e kadar erkek çocuklarında bel çevresindeki yağlanmaya bağlı obezite yüzde 65, kız çocuklarındaysa yaklaşık yüzde 70 oranında artış gösterdi. Bu oran, günümüzde de artmaya devam ediyor. Yani sadece boy ve kiloya bakmak yerine bel çevresini de ölçmek önemli bir gösterge…

Aşağıdaki sınırların aşılması riskli yağlanmayı gösterir. Dengeli beslenme ve hareketli bir yaşam için yardım almalısınız

Show Your Reaction

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Share with your timeline

0 Comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir